مراسم اختتامیه کتاب بازی2 با حضور ساسان ناطق، نویسنده کتاب اعترافات کاتب کشته شده و معرفی برگزیدگان و نفرات برتر در کافه کتاب سمیه حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، مینو رضایی، مسئول باشگاه کتاب و ادبیات حوزه هنری کودک و نوجوان از مراسم اختتامیه کتاب بازی2 نوشت:
هرسهشان دختر بودند و هرسهشان از طریق «خانۀ ادبیات افغانستان» از مسابقه باخبر شده بودند؛ انگار نوعی دلنگرانی شیرین داشتند، چرا که پیش از شروع رسمی برنامه هر بار به سراغم میآمدند، با استرس میپرسیدند: «خانم! شما نمیدونید ما چندم شدیم؟» میدانستند که برگزیده شدهاند اما حالا هیجانشان برای اطلاع از رتبهای بود که آورده بودند.
کمی بعد یک مادر هم به جمعمان اضافه میشود. به نمایندگیِ پسرش که چهارمین برگزیده است، قدمرنجه کرده و از اردبیل به تهران آمده است. پنجمین نفر هم دختر است. دختری که با همراهی مادرش خودش را به جلسه رسانده است. از شهریار. مادر و دختر عجیب شبیه هم هستند. بقیه شرکت کنندگان در جلسه، آقای «ساسان ناطق» و بچههای پشت صحنه و دستاندرکاران برگزاری «اختتامیۀ کتاببازی 2» هستند و من! من که آمدهبودم تا با اعضای جدید «باشگاه کتاب و ادبیات» آشنا شوم.
جلسه با صحبتهای آقای ناطق شروع میشود اما من میخواهم اینجا گریزی بزنم به میانسالی. در آخرین سالهای جوانی، آدم به وقت، بیشتر بها میدهد. آدم با تمام وجودش درک کرده امروز بهتر از فرداست. همین میشود که ما تا چشممان به بچههای نسل جدید داستاننویسی فارسی میافتد سعی میکنیم هرآنچه را که میتوانیم، در زمان بسیار کوتاه با هم بودنمان، به اشان انتقال دهیم. دلمان میخواهد زمانی را که خودمان برای به دست آوردن برخی تجربیات صرف کردیم، آنها صرف نکنند. شاید به همین دلیل بود که آقای ناطق بدون صرف وقت برای تعارفات معمول، کاغذی از جیبش درآورد و رفت سراغ ده نکته اساسی داستاننویسی؛ یا همان ترفندهای نویسندگی. ترفندهایی که هرکدامشان یک مبحث مفصل در دورههای آموزشی هستند.
بچهها باید کلی کفش پاره کنند تا این نکات را دریابند! نوبت به من رسید. بعد از نصیحت معروفم به تمام افراد که «بر شما باد حداقل در روز ۵۰۰ کلمه نوشتن» به عنصر زبان اشاره کردم و راستش مخاطب اصلیام آن سه نفری بودند که از خانه ادبیات افغانستان آمده بودند. به اشان گفتم کمتر کسانی شانس این را دارد که ساکن دو فرهنگ باشند و هردوی آنها را این چنین از نزدیک لمس کند. و گفتم از بین کسانی هم که ساکن دو فرهنگ هستند خیلی معدودند آنهایی که با مشکل زبان، دست و پنجه نرم نمیکنند؛ به خصوص آنکه میخواهد نویسنده شود همیشه در زبان مادری اثر بهتری خلق میکند تا در زبان دوم. و دست آخر گفتم اما شما آنقدر خوششانس بودید که در عین اینکه ساکن دو فرهنگ هستید، از یک زبان مشترک برای هردو استفاده میکنید. قدر این ظرفیت را بدانید و از آن برای روایت تاریخ خودتان استفاده کنید. نگذارید این تاریخ به فراموشی سپرده شود. اصلا همه هنرمندان و ادیبان در طول تاریخ بر ضد فراموشی قدم برداشتهاند. همین! و بعد جوایز بچهها اهدا شد و بچهها با تمام هیجان و دلهرهشان رفتند جلوی دوربین برای ضبط تلویزیونی.
بر اساس این گزارش، در این دوره از مسابقه کتاببازی، مهدی ممیزاده رتبه اول، فرشته محمدی، نادیا جعفری(نوجوانان تبعه افغانستان) رتبه دوم و سوم، زینب قدبیگی رتبه چهارم و بصیره احمدی(نوجوان تبعه افغانستان) رتبه پنجم را کسب کردند.
انتهای پیام/
نظر شما